Patatwagen kopen

Patatwagens 2,5 meter lang

Patatwagens zijn er in vier verschillende uitvoeringen:

– Bakwagen tot 750kg
– Bakwagen zwaarder dan 750kg
– Plateauwagen 750kg
– Plateauwagen zwaarder dan 750kg tot 3500kg

De bakwagen tot 750kg

De patatwagen in de bakwagen uitvoering tot 750kg, heeft de laadvloer tussen de wielen. Dit betekent dat de vloerhoogte laag is, maar de totale breedte van de patatwagen niet gebruikt kan worden (de wielen bevinden zich immers naast de bak). Het bruto laadvermogen bedraagt 750kg, er mag netto maximaal 350 – 400 kilogram in de verkoopwagen aan lading vervoerd worden. Een andere veel gebruikte toepassing van deze verkoopwagen is als loempiawagen of broodjeswagen.

De bakwagen zwaarder dan 750kg

De bakwagen zwaarder dan 750kg, is gelijk aan de bakwagen tot 750kg. Het totaalgewicht van dit type verkoopwagen is een stuk hoger, waardoor er netto meer geladen mag worden. De meest voorkomende uitvoering is 1300kg geremd, er blijft een netto laadvermogen over van ongeveer 900kg.

De plateauwagen tot 750kg

De plateauwagen is een heel ander type patatwagen. Doordat de wielen zich onder de bak bevinden, is de laadvloerhoogte hoger. Hierdoor wordt echter wel de totale breedte van de patatwagen gebruikt. De plateauwagen is compacter en beter te manoeuvreren in kleine ruimten.

De plateauwagen zwaarder dan 750kg

De patatwagen in de plateauwagen uitvoering zwaarder dan 750kg, is vergelijkbaar aan de plateauwagen tot 750kg. Het bruto laadvermogen is een stuk hoger doordat deze patatwagen geremd is. De tandemas patatwagen mag netto ongeveer 1200kg laden.

Speciaalbouw patatwagens

Naast de standaard patatwagen uitvoeringen behoort speciaalbouw ook tot de mogelijkheden. Neem voor een speciaalbouw patatwagen contact met ons op via het contactformulier.